projecten       info       contact
 




Verbouwing Herenhuis


Interieur Project
i.s.m. Holto Architecture
Haarlem, Nederland

2020
Ontwerp voor een ingreep van trap, badkamer en dakkapel met als streven een beter beloopbare trap, meer daglicht, praktisch en slim gebruik van de ruimte met een gevoel van ruimtelijkheid en esthetiek.






De wens van de opdrachtgever was een minder steile trap en een apart toilet op de tweede verdieping.

Het verplaatsen van de trap zorgde niet alleen voor een beter beloopbare trap, maar bood ook een kans om de woning efficiënter en ruimtelijker in te delen. 

De nieuwe, beter beloopbare, trap ligt verborgen in een houten wand, waarin ook keukenkasten en een boekenkast zijn weggewerkt. De houten wand zorgt voor een ruimtelijke indeling van de woonkamer. De bestaande trap naar de begane grond is nu af te sluiten door middel van een schuifdeur, waardoor er minder warmteverlies en geluidsoverdracht zal zijn naar de begane grond.
De keuken krijgt door middel van een kookeiland een centrale plek op de eerste verdieping. Door het verplaatsen van de keuken is er nu ruimte voor een knusse studeerplek aan het raam, in de hoek aan de achterzijde van de woning.

Op de tweede verdieping worden de bestaande dakkapellen verbreed, waardoor er meer ruimte ontstaat, met name in de master bedroom. De badkamer wordt compacter, waardoor er ruimte is voor een apart toilet. Beide slaapkamers krijgen inbouwkasten en meer daglicht.

In de nieuwe dakkapel aan de westzijde worden openslaande deuren gecreërd zodat men vanuit de masterbedroom naar buiten kan stappen op het balkon. 







︎    ︎    ︎